Meer vermogen uit uw motor persen hoeft niet overdreven ingewikkeld of superduur te zijn.

Als u meer vermogen uit uw motorfiets wilt wringen, is er geen tekort aan methoden om de daad bij het woord te voegen. Het probleem is dat ze meestal dat ene ding vereisen waar je een tekort aan hebt: harde cash. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om dat te omzeilen, en vaak kan het verkrijgen van de juiste onderdelen om op de juiste manier op uw bestaande machine te werken u naar het beloofde land van prestaties brengen zonder een tweede hypotheek te nemen. Hier kijken we naar de aanpassingen die u kunt doen zonder dat u een bankrekening van Daddy Warbucks of een monteursvaardigheid nodig hebt.

Zie uw motor als een grote luchtpomp met steeds terugkerende verbrandingen die zuurstof aanzuigen en weer uitdrijven, wat altijd zo belangrijk is. Als je methoden vindt om grotere hoeveelheden lucht in en uit je motor te pompen, verhoog je de pk’s en het koppel. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire bolt-on mods, en wat voor soort winsten die u kunt verwachten.

Screamin ‘Eagle kit gebruikt om meer lucht in de motor.

Verplaatsen van meer lucht in de motor is een van uw gemakkelijkste en goedkoopste manieren van ontkurken power.

Verhoog uw luchtinlaat

Uw motorfiets voorraad inlaat sanitair is meestal vrij wurgen, dus het verminderen van de beperking gaat een lange weg in de richting van het helpen van verbranding. Zelfs een vrijer stromend filter helpt, en het vergroten van de oppervlakte van de luchtinlaat kan het totale volume ook vergroten; het is een van de goedkoopste en gemakkelijkste manieren om het vermogen op te pompen.

Wees je er echter van bewust dat sommige kits de hele airbox verwijderen en de filters aan de elementen blootstellen, dus kies de juiste kit voor jouw toepassing. Wees je er ook van bewust dat deze modificatie alleen ook een verhoogd brandstofverbruik kan betekenen (het resultaat van het verdunde luchtmengsel), dus je zult je carburateur moeten aanpassen of je brandstofinjectie dienovereenkomstig moeten afstellen.

Bolt-on pijpen toe te voegen macht, minder gewicht en ziet er beter uit dan uw saaie stocker.

Pijpen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende bolt-on omdat ze vermogen toe te voegen, minder gewicht en ziet er beter uit dan uw saaie stocker.

Uitlaat upgraden

Deze modificatie gaat meestal hand in hand met onze eerste suggestie. Omdat hij moet voldoen aan de veranderende emissie-eisen en de kosten laag moeten worden gehouden, komt het vermogen van het uitlaatspruitstuk om de lucht efficiĆ«nt te verplaatsen in het gedrang. Dat maakt aftermarket uitlaatsystemen een goede plek om extra pk’s te vinden en het koppel te verhogen.

Tip: https://www.carstyle.nl/uitlaat.html

U zult waarschijnlijk winnen prestaties recht uit de poort, omdat een aftermarket-eenheid lichter is, maar het zal ook uitlaatgassen verdrijven efficiƫnter, zodat uw motor zal beter ademen ook. Over het algemeen levert een 2-into-1 pijp (zie hierboven) je het meeste bruikbare vermogen op, vooral in de onderste helft van de powerband waar 90 procent van de motorrijders het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Ze zijn ook stiller, als dat belangrijk is. Uitlaten vervangen is waarschijnlijk de populairste montage-aanpassing, omdat ze meer vermogen en koppel leveren, er meestal beter uitzien en je motor een betere soundtrack geven. (Volledige systemen zijn de beste optie en moeten speciaal voor jouw motor gemaakt worden. Slip-ons voegen wel wat vermogen toe, maar meestal alleen aan de onderkant).

Uw basis EFI-systeem kan krijgen overweldigd door verhoogde inname of uitlaat mods dus zorg ervoor dat u brandstof levering opnieuw afstemmen met de luchtstroom, hetzij met een re-flash of via aftermarket tuner.