Wanneer je met je motor rijdt, is het belangrijk om jezelf voldoende te beschermen. Dit start bij het dragen van de gepaste kledij. 

Uit ervaring weten we dat het niet altijd even eenvoudig is om te achterhalen wat nu juist de geschikte motorkledij is voor jezelf. In deze blog maken we je wegwijs doorheen de verschillende soorten kleding en wat de beste bescherming biedt in bepaalde situaties.

Moet het comfortabel of praktisch zijn?

Hetgeen waar veel mensen zich aan mispakken is dat motorkleding niet alleen praktisch moet zijn en bescherming moet bieden, maar dat het ook comfortabel moet zitten. Wanneer je motorkledij niet comfortabel zit, is dat juist heel gevaarlijk. Op een motor ben je nu eenmaal heel kwetsbaar.

Om een goede middenweg te vinden tussen het comfortabele en het beschermende dien je te kijken naar de maat, je lichaamsbouw en het materiaal waaruit de kledij bestaat.

Leren motorkleding

Wanneer je kiest voor een leren motorpak, dan is het belangrijk dat dit heel strak zit. Wanneer je iets van leer draagt, mag daar geen speling tussen zitten. Dat kan heel erge gevolgen hebben wanneer je zou vallen met je motor.

Daarnaast is het ook belangrijk om zeker en vast goed na te kijken of alle protectoren op de juiste plaats zitten. 

Motorkledij van textiel

Textiel hoeft veel minder strak te zitten dan leer. Bij textiel heb je voldoende speling om eventueel nog thermisch ondergoed te dragen voor extra warmte.

De tijd van het jaar waarin je gaat rijden met de motor is dus ook belangrijk. Textiel dragen motorrijders bijna altijd in de winter omwille van de koude. In de zomer opteren de meeste voor een leren pak.

Types motorhelm voor tijdens het rijden

Nu je je motorkleding hebt gekozen, is het belangrijk om een goede helm te hebben. Er bestaan heel wat verschillende types helm, maar we helpen je met het kiezen van eentje die aansluit bij wat jij nodig hebt.

Open helm

Dit is de simpelste helm van allemaal. Deze helm beschermt alleen je schedel en wordt meestal gedragen door zondagsrijders op bijvoorbeeld een Vespa. 

Systeemhelm

Een systeemhelm is de multifunctionele helm. Het biedt de bescherming van een integraalhelm, maar je kan genieten van de openheid van een open helm want bij een systeemhelm heb je de mogelijkheid om het kinstuk omhoog te klappen voor meer vrijheid. 

Integraalhelm

Dit type helm biedt de meeste bescherming. Je volledige gezicht is beschermd. Dit type helm wordt meestal gebruikt door motorrijders die heel veel rijden.