Het enige wat alle motorclubs boven alles verenigt, is de liefde voor motoren. Niet alleen waarderen de leden van motorclubs de schoonheid en vrijheid die motorfietsen bieden, maar vaker wel dan niet weten ze er ook alles van. En in de loop der jaren is het een gewoonte, of meer een traditie, geworden voor motorclubs om hun eenheid te tonen door middel van de uniformiteit van het type motorfiets waarop ze rijden. Het is dus niet ongewoon dat motorclubs gebaseerd zijn op één merk motorfiets. Aangezien motors nogal eens duur kunnen zijn in de Benelux wordt er steeds meer geïmporteerd uit het buitenland. Dit kan o.a. via specialisten zoals Easy Import.

Van je sputterende behendige motorfietsen tot de meer subtiele klassiekers, er is een motor voor iedereen en elke club. En hoewel we misschien niet veel over ze weten, gezien het niveau van geheimhouding waarin motorclubs opereren, of ze zelfs maar vertrouwen, vertrouwen we zeker op hun smaak in motoren. Dus, hier zijn enkele van de meest populaire motorfietsen waarop clubleden verkiezen te rijden.

Triumph Tiger

Triumph is een icoon van prestaties geweest in het Verenigd Koninkrijk, vooral met modellen zoals de Triumph Tiger. Van deze motor zijn zowel weggerichte als off-road modellen te vinden, waardoor het nog meer een gewilde motor is. Als motorfiets met een cilinderinhoud van minimaal 800 cc en een topsnelheid van 125 km/u is het niet moeilijk te begrijpen waarom deze motor alleen al in het VK meer dan 18.000 keer is verkocht.

Deze Britse schoonheid wordt bewonderd door zowel old- als new school rijders omdat de fabrikant verschillende modellen aanbiedt, sommige met een meer klassieke uitstraling. De motor is het populairst in zijn land van herkomst en veel motorclubs hebben de Triumph Tiger geadopteerd als hun clubmotor.

Met motoren als de Fury en Phantom is het duidelijk waarom Honda geliefd is bij veel mensen over de hele wereld. Deze elegant ontworpen, minimalistisch ogende motorfiets domineerde de markt bij zijn introductie.

Gezien het feit dat dit een 470-cc motorfiets is, wordt hij niet beschouwd als een snelle motorfiets in vergelijking met zijn Cruiser-concurrenten, maar het comfort, de motorprestaties en het strakke design van de Rebel maken het tegenwoordig een favoriete keuze voor veel motorrijders.

BMW R NineT

BMW heeft een geweldige job gedaan met het produceren van zowel kwaliteitsauto’s als -motorfietsen. Iets waar veel andere autofabrikanten niet toe in staat zijn geweest. Waarschijnlijk één van hun meest trotse creaties is de R NineT familie.

Deze 1170-cc schoonheid van een motorfiets is in staat om 125 mph te halen en staat bekend om zijn duurzaamheid en geweldige prestaties, iets wat de motorfiets optimaal heeft gemaakt voor lange reizen aan een behoorlijke snelheid.

Kawasaki Ninja

Je kunt gerust zeggen dat de Ninja-serie een van de meest succesvolle producties is die Kawasaki tot nu toe heeft gehad. De serie omvat motoren zoals de Ninja 650R. Met een topsnelheid van 124 mph en 52 pk bij 8.500 tpm wordt het duidelijk waarom de 650-cc motor door velen wordt begeerd.

 

Van snelheidsclubs tot de typische cruiser-clubs, je vindt bijna overal wel een Kawasaki motorclub. De motor wordt ook sterk geassocieerd met straatraces, vooral in de Aziatische regio waar de Kawasaki veel welverdiende populariteit heeft verworven.

Ducati Scrambler

Bekend om hun Desmo motoren, heeft Ducati naam gemaakt door als eerste motorfietsfabrikant in 1956 met succes desmodromische kleppen te implementeren in hun motorfietsen, waarmee ze meerdere overwinningen wisten te behalen in de competitieve racescene.

Ze gebruiken deze technologie nog steeds, en met een motorfiets als de Ducati Scrambler is het duidelijk hoe succesvol het is. Deze 800-cc motor haalt 120 mph met 72 pk bij 8,250 rpm en is een van Ducati’s best verkochte motorfietsen geworden.

Suzuki Dl1000 V-Storm

Suzuki is een van de meest prominente namen in de motorfiets wereld, en een van de motoren die hun verkoop aanvoert is de Dl1000 V-Storm. De motorfiets wordt geleverd tegen een zeer redelijke prijs en levert verbazingwekkende prestaties op vrijwel elk terrein, terwijl hij er nog steeds uitziet als een motorfiets waarmee je een cruise zou kunnen maken.

Gezien de aard van deze 1000-cc motorfiets, en zijn vermogen om elk moeilijk terrein uit te dagen met een topsnelheid van 125 mph, heeft hij internationaal aan populariteit gewonnen en is hij een topkeuze geworden voor veel off-road motorclubs.