Heb jij al een elektrische scooter of ben je aan het twijfelen of je er eentje zou moeten aanschaffen? In dit artikel vertellen we over reviews en gebruikerservaringen. Lees dus snel verder, dan kun je bepalen of het verstandig is om er zelf eentje te kopen.
Wat zijn de voordelen van elektrische scooters?
Het is natuurlijk heerlijk om pak ‘m beet 1.000 kilometer te kunnen rijden voor nog geen tientje aan stroomkosten. Elektrische scooters trekken snel op, je kunt bij elk stopcontact ‘tanken’, ze produceren bijna geen geluid en zijn erg praktisch. Ze zijn ook heel gebruiksvriendelijk, je draait de sleutel om en daar ga je. Omdat een elektrische scooter weinig bewegende onderdelen heeft, heb je heel weinig onderhoudskosten. Kortom, er zijn voordelen genoeg.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/
De prijs van een elektrische scooter
Een nadeel van elektrische scooters is de prijs. Ze zijn niet goedkoop al zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. De instapmodellen kun je kopen vanaf een bedrag van rond de 1.000 euro. Ze zijn echter ook voor bedrag van rond de 7.500 euro te koop. Een gigantisch verschil dus, en duurder is niet altijd beslist beter.
Wat vinden de gebruikers eigenlijk?
Volgens veel gebruikers valt de actieradius van de meeste scooters nogal tegen. Met sommige scooters kom je niet verder dan een kilometer of 30. De beter scorende modellen komen tot ongeveer 75 tot soms 100 kilometer. Ook daar zitten dus grote verschillen tussen de verschillende merken en modellen.
De duurdere scooters bieden meestal wel meer comfort en meer ruimte voor een bijrijder. De bergruimte is weer een ander verhaal. Bij de ene scooter kun je gemakkelijk je helm opbergen onder het zadel, bij de andere scooter passen je handschoenen er nauwelijks in. De kleinere modellen zijn gemakkelijker te hanteren dan de grotere, maar die bieden dan weer weinig comfort voor grotere berijders. Verder moet je letten op het maximaal toelaatbare gewicht. Bij sommige scooters is dat maar 140 kilo. Dan ben je dus met een bijrijder al snel te zwaar.
Sommige gebruikers zijn niet zo tevreden over het vasthouden van de snelheid. Het kan in sommige gevallen gevaarlijk zijn als je scooter ongewild snelheid mindert, maar irritant is het zonder meer. Er blijkt ook veel verschil te zitten in de remweg. Dit is een belangrijk punt om te overwegen, want hoe korter de remweg, hoe veiliger het uiteraard is.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/
Conclusie
Laat je goed voorlichten als je een elektrische scooter wilt kopen en vergelijk zelf de verschillende aanbieders en modellen. Check ook de reviews online. Duurder is niet altijd beter; er zijn genoeg betaalbare modellen die weinig onderdoen voor hun duurdere tegenhangers. Kijk in ieder geval altijd goed wat voor jou het belangrijkste is, en kies de elektrische scooter die bij je past!